محل تبلیغات شما

چکیده مقاله تئوری حسابداری از یک نمای کلی (به قلم سعید مهرداد)

تئوری :

تئوری مجموعه ای از نظرها برای توضیح یک یا چند واقعه است.که در چینش منطقی گزاره کلی آغاز میشود و به گزاره جزئی ختم میشود.

هندریکسن (hendriksen1970):

  1. مجموعه ای منسجم از فرضهای بنیادین مفاهیم اساسی و اصول علمی که برای یک رشته علمی ،یک چارچوب مرجع فراهم کند.
  2. استدلالی منطقی به شکل مجموعه ای از اصول کلی که نخست چارچوبی مرجع برای ارزیابی روشهای حسابداری موجود فراهم آورده و برای ایجاد روشهای حسابداری نو راهنمایی میکند.

 

مقبولیت یک تئوری:

مقبولیت یک تئوری بستگی دارد :

1-تا چه اندازه قادر به توضیح و پیش بینی واقعیت است.

2-قوت ساختاری آن چگونه است.

3-رهنمودهای تئوری آن تا چه اندازه پذیرفتنی و اقناع کننده است.

نکته:

  1. بسیاری حسابداری را مجموعه ای از روشهای عمل، توصیف کرده اند که در پاسخ به نیازهای عملی ایجاد شده اند و نه از تفکر هدفمند و نظامند.این به این معنا می باشد که تئوری حسابداری بیشتر درباره رفتار کسانی است که اطلاعات را عرضه یا تقاضا میکنند.
  2. در محدوده سالهای 1400لغایت 1500 میلادی با رسمیت یافتن ثبت های دو طرفه زیر بنای روشهای عمل حسابداری فراهم شد. در سال 1994 یک کشیش بنام فراپاچولی نخستین کتاب در خصوص سیستم حسابداری دوطرفه را با عنوان"مروری بر حساب هندسه و تناسبها" نوشته است. در دوره ای 300 ساله پس از تحریر کتاب فراپاچیولی پیشرفت حسابداری بربهبود روشها متمرکز بوده است که به آن "دوره پیش تئوری" گفته میشود.
  3. گولدبرگ : هیچ تئوری حسابداری از زمان پاچیولی تا اوایل سده نوزدهم تدوین نشد. اینجا و آنجا نمودهایی از تئوری دیده میشود اما نه درحد لازم برای ایجاد یک پایه نظامند حسابداری.
  4. حد فاصل سالهای 00لغایت 1955 را "دوره علمی کلی" می نامند. رشد تجاری و ساخت شبکه های راه آهن در ایلات متحده و آمریکا تقاضا برای اطلاعات حسابداری مشروح، بهبود روشها و تدوین روشهای عملی از قبیل حسابداری استهلاک،ماهیت بلند مدت دارائیها ،تامین مالی ، قوانین مالیاتی، ظهور شرکتهای سهامی،افزایش مقررات و اامات قانونی و تئوری اقتصادی به سرعت پیش رفت و به تقاضای اطلاعات حسابداری پیوند خورد و نیروی محرک رشد تئوریهای توضیح دهنده روشهای حسابداری را فراهم کرد.بر این اساس در سال 1936 "انجمن حسابداری آمریکا" نشریه ای با عنوان "چارچوب کلی اصول حسابداری اثر گذار بر گزارش شرکتها" منتشر کرد.

در سال 1938 "انجمن حسابداران رسمی آمریکا" بازبینی مستقلی روی اصول حسابداری انجام داد و "بیانیه اصول حسابداری" را منتشر کرد و "کمیته رویه های حسابداری" را تشکیل داد.

محصول این کمیته انتشار 42بولتن از سال 1939لغایت 1953 است.

  • در سال 1959 "انجمن حسابداران رسمی آمریکا" "هیئت اصول حسابداری" را تاسیس کرد. با فعالیت این هیئت که بر دیدگاه حسابداری رایج تمرکز داشت پژوهشها توسعه بیشتری پیدا کرد.
  • حد فاصل سالهای 1956 لغایت 1970 را دوره هنجار نامیده اند. در این دوره تئوری پردازان تلاش کردند هنجارهایی برای بهترین روشهای حسابداری تعیین کنند . علیرغم اینکه دوره هنجاری پر از بحثهای مهم بود به دلیل منازعات بین دیدگاه های رقیب بر سر رویکرد ایده آل به اندازه گیری و گزارش ارقام حسابداری تنزل پیدا کرد. این رویکرد همچنان ادامه دارد چراکه استانداردهای اخیر نیز اجازه میدهد اندازه گیری به روش جاری با داده های بهای تاریخی ادغام شوند .
  • اوایل دهه 1970 میلادی دوره هنجاری رو به افول گذاشت و دوره تئوری های علمی خاص یا دوره اثباتی جایگزین شد.
  • عامل پایان دوره هنجاری:

1-بعید به نظر رسیدن پذیرش هیچیک از تئوری های هنجاری

2-در دسترس قرارگرفتن اصول اقتصاد مالی و روشهای آزمون فرضیه

  • واتس و زیمرمن در سال 1986:ایشان مدعی هستند تئوری اثباتی از طریق توضیح و پیش بینی روشهای حسابداری،به ناتوانی آشکار صاحبنظرن در توضیح انتخاب فنون حسابداری پایان داده است. و تئوری اثباتی حسابداری به پیش بینی واکنشهای بازیگران و اقدامهای مدیریت و اطلاعات گزارش شده حسابداری کمک میکندو به قانونگذار امکان میدهد تا پیامدهای اقتصادی رویه های حسابداری مختلف را ارزیابی کنند. اما اشکال این روش این است که با بیشینه کردن ثروت میشود پاسخ هر سوالی را داد.
  • شاید تدوین یک تئوری حسابداری جامع غیرممکن باشد چراکه طمع بشری ،فرصت طلبی،خودخواهانه و یا ساده انگاری برخی ذینفعان را نمیتوان در یک تئوری حسابداری لحاظ کرد.

استانداردها و قوانین گزارشگری پیامدهایی از منافع رقیب هستند این میتواند آغاز تدوین یک تئوری نو در باب رفتار حسابداری باشد.

یک نقطه آغاز ممکن است بازگشت به تئوریهای گروه های حرفه ای در روشهای حسابداری فعلی و آرمانی باشد.

پاسخ سولات فصل 1 کتاب تئوری حسابداری (درس آقای دکتر وحدتی)

فرضیه - قانون - ... درس آقای دکتر وحدتی

احتیاط یا محافظه کاری در حسابداری (چکیده مقاله) ( درس آقای دکتر وحدتی)

حسابداری ,تئوری ,یک ,دوره ,روشهای ,های ,تئوری حسابداری ,یک تئوری ,روشهای حسابداری ,در سال ,حسابداری را ,مقاله تئوری حسابداری ,چکیده مقاله تئوری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها