محل تبلیغات شما

کتاب تئوری حسابداری

"پاسخ سولات فصل یک کتاب"

1-تئوری چیست؟ویژگی های یک تئوری را برشمارید؟

تئوری جریانی منطقی از استدلال است که که ما را از مجموعه ای از مفروضات بنیادی به نتایج نهایی رهنمون می سازد و علاوه بر شرح وقایع امکان پیش بینی آتی را فراهم میکند.

پیش بینی همواره با عدم قطعیت همراه است و هرگز بصورت قطعی قابل بیان نیست . (ویژگی)

-هندریکسون : تئوری مجموعه ای یکپارچه از مفروضات اصول مفهومی و کاربردی است که چارچوبی کلی برای ارجاع جستارهای پژوهشی فراهم می آورد.

-بیس ویت : تئوری علمی یک سیستم قیاسی است که در آن مشاهدات بطور منطقی و پیوسته از حقایقی منطقی با مفروضات بنیادی پیروی میکنند.مطالعه ماهیت تئوری علمی در واقع ماهیت سیستم قیاسی موجود در آن تئوری است.

-پوپر : تئوریها تورهایی هستند که برای صید آنچه ما به آن دنیا میگوییم پرتاب میشوند برای درک منطق،شرح و کنترل آن

2- تئوری حسابداری را تعریف کرده و بیان کنید چرا در حسابداری نیاز به تئوری داریم؟

-هندریکسن : تئوری حسابداری استدلالی منطقی است که

 اولا چارچوبی مرجع برای ارزیابی رویه های عمل در حسابداری را فراهم میکند.

ثانیا راهنمایی برای توسعه رویه های عمل جدید است.

-ولک : تئوری حسابداری مجموعه ای از مفروضات پایه ،تعاریف و اصول و مفاهیم است که میتواند چارچوبی برای نهادهای قانونگذار در حسابداری و گزارشگری مالی فراهم کند.بطوریکه این روند هرگز محصول نهایی و خاتمه یافته نخواهد داشت.

- تئوری حسابداری مجموعه ای از اصول و مفاهیم به هم پیوسته است که هرنوع گسستی میتواند اصلاح یا بطلان آنرا در پی داشته باشدو هدف آن شرح وقایع و رویه های عمل در حسابداری است که چارچوبی تئوریک را برای ارزیابی و توسعه روشهای حسابداری ،قانونگذاری،گزارشگری مالی فراهم میکند.

در این راستا اندازه گیری و علایم و قواعد مورد نیاز در ترکیبی مشخص از ارکان لازم برای بیان مفهموی وقایع اقتصادی ارائه میگردد.

ضرورت تئوری حسابداری: حسابداری به عنوان یک دانش در گذر زمان تغییرات زیادی داشته است و به عنوان یک رشته آکادمیک به سیر تکاملی خود ادامه داده است لذا ضروری استمبانی نظری آن به نحو مناسبی مدون شود. فارغ از فن دفترداری در حسابداری تئوری حسابداری فرصت لازم در پاسخ به سئوالات آنرا به منظور چه چیز در چه زمانی و درچه حسابی منظور شود و چگونگی تحلیل صورتهای مالی را برای ذینفعان فراهم میکند.در واقع تئوری حسابداری و تاثیرات آن در بهبود وضعیت اقتصادی ی و محیطی را مهیا مینماید.

3-علت عدم وجود یک تئوری جامع و کامل در حسابداری چیست؟

در کسب معرفت (شناخت) نسبت به یک پدیده عوامل متعددی مانند پیش فر ضهای "هستی شناسی" ، "معرفت شناسی" ، "روش شناسی" محقق (پژوهشگر) تاثیر گذار هستند. بنابراین تغییر در این پیش فرضها میتواند منتج به شکل گیری دیدگاههای متفاوتی نسبت به حسابداری شود و تئوری های متعددی در حسابداری بوجودآورد لذا تاکنون هیچ تئوری جامع و جهان شمولی در حسابداری تدوین نشده است.

از طرفی حسابداری به عنوان یک پدیده اجتماعی ماهیت ایستایی و ثابت ندارد و دائم درحال تغییر است.

4-ویژگی های تئوری ها در دوره علمی جامع چیست ؟ شما این جریانهای فکری را بیشتر نزدیک به دوره هنجاری میدانید یا دوره اثباتی؟

روش علمی به توالی یا مجموعه ای از مراحل و فرایند ها گفته میشود که بکار گرفتن آنها محقق(پژوهشگر)را به شناخت علمی می رساند.

در سالهای 00لغایت 1955میلادی تئوری پردازان حسابداری برای ارائخ یک چارچوب کلی در توجیه و توسعه رویه های عمل رایج در حسابداری تمرکز نمودند که این دوره را دوره علمی جامع مینامند. تئوریهای این دوره مبتنی بر تحلیل تجربی با ساختاری نظام مند و قابل آزمون بوده است.

با این ویژگی دوره علمی و دوره اثبایی مبتنی بر رویکرد تجربی هستند و با این وجه اشتراکبه هم نزدیکتر هستند .

5-چه تفاوتی بین تئوریهای هنجاری و اثباتی در برخورد با رویه های عمل وجود دارد؟

رویکرد دوره اثباتی مبتنی بر تجربیات و واقعیات است . درحالی که تئوریهای دوره هنجاری مبتنی بر ایدالها و دستوری است و امکان آزمون در آن را نمیدهد به این معنا که تئوری دوره هنجاری در راستای رسیدن به بهترین رویه های عمل تدوین شده است و به دنیای واقعی توجهی نمیکند.

6-علت افول تئوری های هنجاری را برشمارید؟

1-عدم امکان آزمون بطوریکه برخی از مفروضات آن از بنیان قوی برخوردار نبوده است.

2-عدم توجه به واقعیت

3-برگزیدن یک رویه از میان رویه های دیگر مبتنی بر قضاوت ارزش و عدم پذیرش عنمومی آن است.

4-نیتی از تئوریهای هنجاری با افزایش دسترسی به داده های تجربی و گسترش مقبولیت استلالهای اقتصادی در ادبیات حسابداری

7-تئوری رفتاری را تعریف کرده و توضیح دهید که دوره پیدایش تئوری های همزمان با چه جریان فکری می باشد؟

تئوری رفتاری با هدف بررسی واکنشهای روانشناختی و اقتصادی استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری در مقابل شرایط و اطلاعات مختلف می باشد. در دوره رفتاری تمرکز اصلی به موارد زیر بوده است:

1-کفایت افشا2سودمندی اطلاعات صورتهای مالی 3-نگرش استفاده کنندگان نسبت به ت گزارشگری 4-اهمیت قضاوت5-اثرات بکارگیری خاصه های مختلف اندازه گیری

تئوری رفتاری همزمان با جریان فکری اثباتی و در مقابل جریانهای متعدد فکری دیگر به دلیل توسعه عقاید با سرعتی بسیار کم شکل گرفته است. حسابداری انتقادی و حسابداری رفتاری در کنار تئوری اثباتی شکل گرفتند.

8-تئوری رفتاری را بیشتر نزدیک به تئوری های هنجاری میدانید یا تئوری های اثباتی؟(در این خصوص به بحث بپردازید.)

تئوری های رفتاری مبتی بر  واکنشهای استفاده کنندگان از اطلاعات حسابداری است.

درحالی که تئوری های دوره هنجاری به دنبال برگزیدن بهترین رویه های عمل در حسابداری برای رسیدن به یک ایده آل در اندازه گیری اقلام صورتهای مالی به ویژه سود شکل میدهد.

لیکن تئوری اثباتی سعی دارد در چارچوبی رویه های عمل در حسابداری را تبیین کند که مبتنی بر واقعیت و مشاهدات باشد.

بنابراین تئوری رفتاری و تئوری اثباتی با توجه به اینکه حسابداری بر مبنای خواست استفاده کنندگان آن به عنوان یک واقعیت پدید آمده است دارای وجه اشتراک هستند و از این نظر نزدیکی بیشتری دارند.

9-تعریفی از تئوری انتقادی ارائه کنید و بیان کنید این تئوریها مربوط به چه دوره تاریخی در تاریخ حسابداری میباشند؟

حسابداری انتقادی شاخه ای از حسابداری است که در آن به نقش محوری حسابداری در قضاوت بین شرکتهای مختلف و حوزه های اجتماعی مثل مصرف کنندگان و عموم مردم تاکید دارد.

واکنشهای گسترده ملی و بین المللی در بیان اعتماد گرایی و بی اعتمادی و امانت داری گردانندگان شرکتهای بزرگ ،همچنین صداقت موسسات حسابداری بزرگ را با به چالش کشیدن اصل بی طرفی و استفاده ابزاری از حسابداری برای مشروعیت بخشیدن به عملکرد صاحبان قدرت و ثروت رویکردی برای ایجاد حسابداری انتقادی به منظور رویت پذیر نمودن نقاط کور و دگراندیشی را دنبال می نماید.

حسابداری انتقادی در حدفاصل سالهای 1970 لغایت 2000 مطرح گردیده است.

10-یکی از جریانهایی که در قرن بیستم بر ادبیات حسابداری تاثیر قابل توجهی داشت تئوریهای اطلاعات است . در خصوص تئوری اطلاعات اندکی بحث کنید.

تئوری اطلاعات به هزینه نهایی جمع آوری طبق بندی و پردازش اطلاعات در مقابل منافع آن می پردازد.به این معنا که هزینه نهایی اطلاعات بیشتر از منافع آن نگردد.

تئوریهای حسابداری که ما امروز با آن روبرو هستیم ترکیبی از تئوری های مختلف است برای مخابره اطلاعات در قالب اعداد به عنوان یک منبع اطلاعاتی لذا کارایی یک منبع اطلاعاتی از تهاتر منفعت و هزینه آن سنجیده میشود.

بنابراین ضروری است کمتر بودن هزینه تولید اطلاعات نسبت به منافع آن مورد توجه و اولویت باشد.

این مهم چالش پیش روی حسابداران امروزی است.

11- دوره فعلی را دوره ترکیبی می نامند. چه جریانهای فکری درحال توسعه می باشند؟

شکل گیری جریانهای مختلف در کنار رویکرد اثباتی باعث شده است تا تئوری حسابداری امروز ترکیبی از تئوری های مختلف باشد. در این راستا میتوان جریان فکری قرن بیست و یکم را یک جریان فکری ترکیبی نامید

پاسخ سولات فصل 1 کتاب تئوری حسابداری (درس آقای دکتر وحدتی)

فرضیه - قانون - ... درس آقای دکتر وحدتی

احتیاط یا محافظه کاری در حسابداری (چکیده مقاله) ( درس آقای دکتر وحدتی)

تئوری ,حسابداری ,های ,دوره ,یک ,اطلاعات ,در حسابداری ,تئوری حسابداری ,تئوری های ,رویه های ,های عمل ,تئوری حسابداری مجموعه ,کتاب تئوری حسابداری

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هنرستان حرفه ای معتمد یاد داشت های حقیقی