محل تبلیغات شما

چکیده مقاله آقای عبدالله آزاد در خصوص احتیاط یا محافظه کاری در حسابداری:

مفهوم محافظه کاری یا احتیاط در حسابداری:

ثبت تاریخی در اوایل قرن 19میلادی درباره معاملات مشارکتی و تضامنی نشاندهنده محافظه کاری حسابداری در اروپای قرون وسطی بوده است.

باسو (سال 1997):

معتقد است که محافظه کاری طی قرنها تئوری حسابداری را تحت تاثیر قرار داده است.

مفهوم محافظه کاری زمانی ایجاد شد که ترامه مهمترین و تنها صورت مالی بود و اجزای سود و سایر نتایج عملیات به ندرت در خارج از شرکت ارائه می شد.

انگیزه کاربردی محافظه کاری اطمینان سرمایه گذاری و حفاظت از آن بوده است.

لذا طی سی سال گذشته در کشورهای انگلیسی زبان رویدادهای حسابداری محافظه کارانتر شده است.

دوام آوردن آشکار محافظه کاری در مقابل منتقدان بازار سرمایه و دانشگاهیان نشاندهنده نادیده گرفتن اهمیت محافظه کاری و احتیاط در حسابداری از طرف منتقدان است.

محافظه کاری یکی از ویژگی های برجسته گزارشگری مالی است. که در سالهای اخیر به دلیل رسوایی های مالی (در شرکتهایی مثل شرکت انرون شرکت وردکام ) توجه بیشتری را به خود جلب کرده است.

پرایس (سال2005):

محافظه کاری

اول-جانبداری رو به پایین ارزش دفتری سرمایه نسبت به ارزش بازار دوم-گرایش به تسریع در شناسایی هزینه ها و تعویق شناخت درآمدها می باشد.

 

واتز (سال 2003):

محافظه کاری:

 بطور سنتی با ضرب المثل هیچ سودی را پیش بینی نکنید اما همه زیانهای را پیش بینی کنید.

اگر دو برآورد از یک مبلغ دریافتنی یا پرداختنی وجود داشته باشد و احتمال وقوع هر دو یکسان باشد محافظه کاری برآوردی را دیکته میکند که کمتر خوشبینانه است.

 

واتز و زیمرمن (سال 1986):

محافظه کاری یعنی حسابدار از بین ارزشهای ممکن برای داراییها کمترین ارزش و برای بدهیها بیشترین ارزش را گزارش کند و درآمدها دیرتر شناسایی و هزینه ها زودتر شناسایی شوند.

کمیته فنی حسابرسی (سال1381 ):

در مفاهیم نظری گزارشگری مالی استاندارد حسابداری ایران در باره احتیاط چنین آورده است:

تهیه کنندگان صورتهای مالی در عین حال باید ابهاماتی که بگونه ای اجتناب ناپذیر بر بسیاری از رویدادها و شرایط سایه اافکنده است برخورد کنند . نمونه ای از ابهامات عبارت است از قابلیت وصول مطالبات ،عمر مفید احتمالی داراییهای ثابت مشهود و تعداد و میزان ادعاهای احتمالی مربوط به ضمانت کالای فروش رفته ،چنین مواردی با رعایت احتیاط در تهیه صورتهای مالی و همراه با افشای ماهیت و میزان آنها شناسایی میشود.

احتیاط عبارت است از کاربرد درجه ای از مراقبت که در اعمال قضاوت برای انجام برآورد در شرایط ابهام مورد نیاز است به گونه ای که درآمدها یا دارایی ها بیشتر از واقع و هزینه ها یا بدهی ها کمتر از واقع ارائه شود.

اعمال احتیاط نباید منجر به ایجاد اندوخته پنهان یا ذخایر غیر ضروری شود و یا داراییها و درآمدها را عملا کمتر از واقع و بدهی و هزینه ها را بیشتر از واقع نشان دهد. زیرا این امر موجب نقض بی طرفی است و بر قابلیت اتکای اطلاعات اثر میگذارد.

هیئت استانداردهای حسابداری مالی در بیانیه مفاهیم حسابداری شماره 2 درباره محافظه کاری و تعریف آن بحث کرده است و محافظه کاری را تعریف کرده است :

"واکنشی محطاطانه به ابهام در تلاش برای اطمینان از اینکه ابهام و ریسکهای ذاتی شرایط تجاری به گونه ای مناسب در نظر گرفته اند"

"محافظه کاری نامشروط"-" محافظه کاری مشروط":

محافظه کاری نامشروط پیش رویدادی است مستقل از اخبار اقتصادی جاری که با بکار گیری استانداردهای حسابداری از سود میکاهد . برای مثال شناسایی بدون درنگ هزینه ها ی تبلیغات و پژوهش و توسعه به عنوان هزینه در صورتی که جریانهای نقدی آتی مورد انتظار آنها مثبت باشد.

محافظه کاری مشروط پس رویدادی وابسته به اخبار است که محافظه کاری مشروط یا عدم تقارن زمانی سود نامیده میشود به این مفهوم کهدر شناسایی سود اخبار بد نسبت به اخبار خوب سود اولویت دارد همانند قاعده اقل بهای تمام شده یا ارزش بازار ، حذف سرقفلی، در پی انجام آزمون کاهش ارزش و شناسایی نامتقارن زیانهای احتمالی 

پاسخ سولات فصل 1 کتاب تئوری حسابداری (درس آقای دکتر وحدتی)

فرضیه - قانون - ... درس آقای دکتر وحدتی

احتیاط یا محافظه کاری در حسابداری (چکیده مقاله) ( درس آقای دکتر وحدتی)

محافظه ,کاری ,حسابداری ,احتیاط ,مالی ,شناسایی ,محافظه کاری ,هزینه ها ,در حسابداری ,از واقع ,کرده است

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کرونا ویروس را با هم شکست خواهیم داد